onsdag 20 juni 2012

Sill i dill...

Nu är midsommarhelgen snart här och det var en himla trängsel
runt sillhyllan på ICA i morse när jag var där.



Vilket är ert godaste sill eller strömmingsrecept, det där ni äter varje jul, påsk och midsommar?
Hos oss är det ett strömmingsrecept som gäller nämligen gravad strömming med romsås.
Här kommer receptet för er som vill prova.
Blanda 5 dl vatten med 1 dl ättikssprit 12%, häll i 4 msk socker och 1, 5 msk salt
och rör tills allt löst upp sig. 
Lägg sedan i 500 gram skinnfri strömmingsfilé och se till att lagen täcker alla fileérna.Ställ in i kylen och låt stå över natten eller minst 8 timmar.
Blanda en sås på 2 dl creme fraiche, 0,5 dl majonnäs, finhackad purjolök, lite salt och den sorts rom som önskas.
Torka av de fördiggravade strömmingsfileérna och vänd ner dom i såsen någon timme innan servering.

Hoppas någon vågar prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar